2014. december 20., szombat

Mai cikkünk:

Természetes orvosságok-
Citrom, a sárga csoda


Ez az egyszerű kinézetű, sárga gyümölcs, hihetetlenül sok gyógyhatású vegyületet tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert és a vérereket. Lássuk, miben is rejlik a C-vitamin ereje.

Egyetlen citrom 40 mg C-vitamint tartalmaz, kiváló megfázás esetén, mivel csökkenti az orrdugulásért felelős hisztamin szintjét és erősíti az immunrendszert. Kifacsart leve teába téve és mézzel elegyítve csillapítja a torokfájást.


Erős antioxidáns, gátolja a sejtkárosító szabad gyökök működését, védelmet nyújt az érelmeszesedéssel szemben.
Szervezetünk a C-vitamint felhasználva kollagént állít elő, mely anyag segíti a sebgyógyulást.

Miért érdemes még, néhány szem citromot tartani otthon?

  • A citromsav csökkenti a kalcium kiválasztását, így segít megakadályozni a vesekÅ‘képzÅ‘dést. Fogyasszunk legalább napi 1,5 liternyi friss citromlébÅ‘l készült limonádét, lehetÅ‘leg minimális cukorral.
  • A citrom héjában és az alatta lévÅ‘ fehér hártyában lévÅ‘ limonén, fokozza a máj méregtelenítését és a rákkeltÅ‘ anyagok eltávolítását a vérbÅ‘l.



  • Ha májfoltjainkat rendszeresen bedörzsöljük a citrom levével, akkor idÅ‘vel halványulnak.
  • Nagy mennyiségű rutint tartalmaz. Ez egy bioflavonoid (antioxidáns növényi vegyület), mely erÅ‘síti a vénák és hajszálerek falát.

olvasd el itt is,és nézd meg a többi cikket : http://lelekpalya.hupont.hu/14/eletmod-termeszetes-orvossagok-citrom#ixzz3MQGR1ZHm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése